Overslaan en naar de inhoud gaan

06 - 12 12 57 34

Leden manege

Paard wordt geaaid

Welkom op de manege.

Hier in het kort een aantal dingen die handig zijn om te weten.

De Ruiterapp:

Sinds een paar maanden werken we met een speciaal voor maneges gemaakt ledenprogramma, Dit programma zorgt ook voor de facturatie en voor het inplannen van alle lessen. Als je bij ons op les bent of komt, en na het invoeren van al je gegevens in ons systeem, kan je een app (genaamd Ruiterapp) downloaden en jezelf registreren, je krijgt dan een inlogcode voor deze app. Daarnaast ontvangen we graag het volledig ingevulde lesovereenkomst in te vinden onder het kopje tarieven. Heb je geen printer, vraag ons dan om een formulier.

Lessen, afmelden en inhalen:

Het belangrijkste van deze app voor jou als ruiter is het inzien van je lessen.  Hier kan je zien wanneer je les hebt en kort van te voren op wie je gaat rijden (wijziging voorbehouden).  Je kan je hier afmelden voor een les. Meld je je 2 dagen van te voren af, dan wordt deze les omgezet in een inhaal les. Dit les tegoed is 2 weken geldig, daarna vervalt hij (plan dus zo snel mogelijk je inhaal les in).

Inhaal les inplannen:

Ga naar de Ruiterapp, daar staat bij manege een emailadres, lesklantengerner@gmail.com Dit is het email adres wat voorlopig gebruikt wordt hiervoor. Je stuurt me een mail met daarin vermeld welke les van wanneer je gemist hebt, en op welke dagen je zou kunnen inhalen. Let op, er moet binnen 4 weken na de afgemelde les ingehaald zijn. Niet alles is mogelijk en er moet plek zijn uiteraard. Oftewel geef zoveel mogelijkheden door zodat wij kunnen kijken of er een geschikt moment is. 

Voor de rijles:

Zorg ervoor dat je 30 minuten voordat de les start aanwezig bent op de manege. Pak het zadel en hoofdstel uit de zadel kamer. (soms is dit al voor je gedaan)  Wanneer het kan poets je de pony en zadel je de pony op (lees de bordjes op de stal van de pony). Maak je beugels in de stal op de juiste maat. Weet je niet hoe het moet, vraag om hulp. Bij sommige pony’s kan je het niet zelf doen. Lees de bordjes bij de stal! Handig is het als je nog jong bent dat een ouder meehelpt met het zadel dragen. Het is ook fijn als ouders met ervaring mee willen helpen met het zadelen. Echter niet elke pony is gecharmeerd van zomaar vreemde mensen in haar/zijn stal. Overleg dus wel eerst even. Hierover zal uitgebreid ingegaan worden op ons informatie kanaal het "forum". Ben je als ouder onbekend met pony's vraag dan uitleg als je wil helpen. Pony's zijn nl erg gevoelige dieren die tijdens het opzadelen opgesloten staan in een relatief kleine ruimte. Gewoon er dan even zijn, en helpen dragen is al fijn voor je kind en voor de medewerkers enorm behulpzaam.

Loop de Warming up zodra de bak vrij is.

Doe 5 minuten van te voren het hoofdstel in. Vanaf dat moment moet je bij de pony blijven en vasthouden. (Anders kan de pony zich verwonden of kan het materiaal stuk gaan).

Fijne Les!

Na de les:

Je hoort aan het einde van de les e of je pony in de baan mag  blijven voor een volgende les of dat zij/hij het land in mag. Wanneer de les is afgelopen, doe je het hoofdstel af (leg deze over de rand van de bak) en doe eventueel het halster om bij je pony. Daarna steek je de beugels op. Maak de singel los en leg deze over het zadel heen. Je zadelt je pony af (leg het zadel ook over de rand van de bak).

Poets je pony nog even, en doe de deken over de pony heen. Maak deze vast (weet je niet hoe het moet, vraag het even of laat het even controleren).  Breng je pony naar de wei. En ruim daarna je zadel en hoofdstel op in de zadelkamer, daar hangt ook een uitleg hoe dit mag.

Info:

We zullen op deze pagina ook filmpjes laten zien over van alles wat je met de pony kan doen, qua verzorging etc..

Wedstrijden:

Bijna elke maand organiseren we een wedstrijd. We vinden prestatie best leuk, maar voor ons is dit niet het belangrijkste. Wij streven er naar dat iedereen met het haar/zijn eigen doel mee kan doen met een wedstrijd. Dus wil je kijken hoe ver je al bent en wat je geleerd hebt? Of wil je voor de gezelligheid meedoen? Of wil je werken aan faalangst of onzekerheid? Of wil je leren en ervaren? Bij ons kan je dit allemaal ervaren/leren tijdens het meedoen van een wedstrijd.

Verdere info over de wedstrijden volgt.

Activiteiten:

Net als wedstrijden organiseren we ook andere activiteiten, denk aan spring trainingen, carrousel training, buitenritten, vrijwerk training, workshops massage/t touch, kruidengeneeskunde.

Kijk bij Agenda 

Vrijwilliger worden:

Wij hebben een fijne groep vrijwilligers en een toffe groep young vrijwilligers. Vrijwilligers helpen ons mee met het weekendvoeren, tijdens vakanties, door de week, met de grote schoonmaak, wedstrijden, etc etc etc.

Wil jij, leerling of ouder of supporter ook jezelf enorm nuttig maken en ons gezellige team komen versterken? Kom gerust langs en informeer wat er voor jou mogelijk is.

Je hulp wordt zeer gewaardeerd.