Overslaan en naar de inhoud gaan

06 - 12 12 57 34

Leden pagina

Paard wordt geaaid

Welkom op de manege.

Hier in het kort een aantal dingen die handig zijn om te weten.

De ledenlogin:

Als je bij ons op les zit, krijg je een inlogcode voor de ledenlogin pagina. Hier Login op de leden omgeving is de link . Op deze pagina kan je de paarden bekijken, en je gegevens en lessen beheren.

Lessen, afmelden en inhalen:

Het belangrijkste in het begin is de kopje lessen.  Hier kan je zien wanneer je les hebt en kort van te voren op wie je gaat rijden (wijziging voorbehouden).  Je kan je hier afmelden voor een les. Meld je je 2 dagen van te voren af, dan wordt deze les omgezet in een inhaal les. Dit les tegoed is 2 weken geldig, daarna vervalt hij (plan dus zo snel mogelijk je inhaal les in).

Inhaal les inplannen:

Ga naar de ledenpagina.  Klik dan bij de ledenpagina op inhalen en kijk welke lessen er beschikbaar zijn. Schrijf je vervolgens in voor een beschikbare les. Het inhaalmoment wordt vervolgens zichtbaar bij je lessen.

Voor de rijles:

Zorg ervoor dat je 30 minuten voordat de les start aanwezig bent op de manege. Pak het zadel en hoofdstel uit de zadel kamer. (soms is dit al voor je gedaan)  Wanneer het kan poets je de pony en zadel je de pony op (lees de bordjes op de stal van de pony). Maak je beugels in de stal op de juiste maat. Weet je niet hoe het moet, vraag om hulp. Bij sommige pony’s kan je het niet zelf doen. Lees de bordjes bij de stal!

Loop de Warming up zodra de bak vrij is.

Doe 5 minuten van te voren het hoofdstel in. Vanaf dat moment moet je bij de pony blijven en vasthouden. (Anders kan de pony zich verwonden of kan het materiaal stuk gaan).

Fijne Les!

Na de les:

Hoor je of je pony op stal moet blijven voor een volgende les of dat hij het land in mag. Wanneer de les is afgelopen, doe je het hoofdstel af (leg deze over de rand van de bak) en doe eventueel het halster om bij je pony. Daarna steek je de beugels op. Maak de singel los en leg deze over het zadel heen. Je zadelt je pony af (leg het zadel ook over de rand van de bak).

Poets je pony nog even, en doe de deken over de pony heen. Maak deze vast (weet je niet hoe het moet, vraag het even of laat het even controleren).  Breng je pony naar de wei. En ruim daarna je zadel en hoofdstel op in de zadelkamer.

Info:

We zullen op deze pagina ook filmpjes laten zien over van alles wat je met de pony kan doen, qua verzorging etc..

Wedstrijden:

Bijna elke maand organiseren we een wedstrijd. We vinden prestatie best leuk, maar voor ons is dit niet het belangrijkste. Wij streven er naar dat iedereen met het haar/zijn eigen doel mee kan doen met een wedstrijd. Dus wil je kijken hoe ver je al bent en wat je geleerd hebt? Of wil je voor de gezelligheid meedoen? Of wil je werken aan faalangst of onzekerheid? Of wil je leren en ervaren? Bij ons kan je dit allemaal ervaren/leren tijdens het meedoen van een wedstrijd.

Verdere info over de wedstrijden volgt.

Activiteiten:

Net als wedstrijden organiseren we ook andere activiteiten, denk aan spring trainingen, carrousel training, buitenritten, vrijwerk training, workshops massage/t touch, kruidengeneeskunde.

Kijk bij agenda!

Vrijwilliger worden:

Wij hebben een fijne groep vrijwilligers en een toffe groep young vrijwilligers. Vrijwilligers helpen ons mee met het weekendvoeren, tijdens vakanties, door de week, met de grote schoonmaak, wedstrijden, etc etc etc.

Wil jij, leerling of ouder of supporter ook jezelf enorm nuttig maken en ons gezellige team komen versterken? Kom gerust langs en informeer wat er voor jou mogelijk is.

Je hulp wordt zeer gewaardeerd.