Corona Protocol voor paardrijden bij Manege Gerner   14/12/2020

Corona coördinator: Ineke Roetert

Adres:Wagteveldweg 3a 7722 SG Dalfsen

Telefoonnummer: 06-12125734

Sportaccommodaties werken toe naar een gefaseerde en verantwoorde openstelling van de faciliteiten. Naast de anderhalve meter maatregel zal de sport elke nieuwe stap baseren op de geldende adviezen van het RIVM in samenhang met de maatregelen van de regering en overheden. 

 Ook Manege Gerner  werkt toe naar een gefaseerde opstart voor het veilig en verantwoord beoefenen van de paardensport. Kernpunt hierin is dat de veiligheid en gezondheid van iedere paardensporter, vrijwilliger en medewerker gewaarborgd is. De basis voor deze gefaseerde opstart is het Protocol verantwoord sporten kinderen t/m 12 jaar en jeugd 13 t/m 18 jaar www.nocnsf.nl/sportprotocol van 29-04-2020  Dit document beschrijft hoe Manege Gerner de huidige maatregelen zal toepassen.

 Maatregelen Manege Gerner

 • Sporters houden 1,5 meter van elkaar en van de medewerker. 
 • Onze locatie is aangepast open om de dagelijkse verzorging van de paarden mogelijk te houden en de paarden beweging te kunnen geven. Alleen personen die toestemming hebben mogen aanwezig zijn op de accommodatie. 
 • Er is een dagplanning voor personen (personeel, verzorgers, klanten en bezoekers) die op paardensportaccommodaties aanwezig zijn. Het doel is dat het aanwezige personen zo veel mogelijk wordt beperkt en verspreid over de dag. Voor de planning is er aangegeven tijd wanneer de personen op de accommodatie aanwezig zijn.  
 • Op basis van de planning kunnen personen gebruik maken van de faciliteiten De 1,5 meter dient te allen tijde in acht genomen te worden en wij treffen hiervoor extra hygiënemaatregelen. Er is extra aandacht voor het reinigen van bijvoorbeeld deuren, deurklinken en hekken. Wij zorgen er samen met ons personeel/vrijwilliger voor dat deze 4 keer per dag wordt schoon gemaakt.
 • Op de parkeerplaats wordt 1 meter afstand gehouden tussen auto’s. Dit om voldoende uitstapruimte te hebben en altijd 1,5 meter afstand te kunnen houden.  
 • Sanitaire voorzieningen zijn beperkt open voor de aanwezigen, bij wastafels of reinigingsplekken voor harnachement geldt een afstand van 1,5 meter tussen de personen. De accommodatiehouder zorgt dat 4 keer per dag wordt schoon gemaakt   
 • Het gebruik van terras, tafels en banken of hangplekken is bij ons niet toegestaan. 
 • Auto’s kunnen geparkeerd worden op de bestaande parkeerplaats en evt achter de hal draaien om vervolgens weer weg te kunnen rijden, zodat er niet onnodig auto’s blijven staan.

Paardrijden per doelgroep 

 Kinderen t/m 12 jaar  

 • Privé- en groepslessen zijn bij ons mogelijk omdat wij dit onder begeleiding en in de buitenlucht kunnen laten plaatsvinden. Onze instructeurs, begeleiders en personeel houden, 1,5 meter afstand tot de ruiters en elkaar.  
 • Ouders/verzorgers of toeschouwers hebben geen toegang tot onze locatie. Dit geldt zowel voor, tijdens als na de training van de kinderen. Echter, mocht ondersteuning noodzakelijk zijn bij de sportactiviteit dan mag er een ouder/verzorger op onze accommodatie aanwezig zijn. 
 • Ruiters dienen, indien mogelijk, zelfstandig te kunnen poetsen, zadelen, op- en afstappen en aansingelen. Manegeruiters die hierbij hulp nodig hebben worden geholpen door een instructeur, begeleider of personeelslid. Er wordt 1,5 meter afstand aangehouden. 
 • Ruiters met een eigen pony mogen bij het poetsen, zadelen, op- en afstappen en aansingelen alleen geholpen worden door een persoon uit hetzelfde huishouden. Het op- en afzadelen van paarden en pony’s die niet gestald staan op de betreffende accommodatie vindt plaats buiten bij de trailer.   

 Jeugd 13 t/m 18 jaar  

Privé- en groepslessen zijn bij ons mogelijk omdat wij dit onder begeleiding en in de buitenlucht kunnen laten plaatsvinden. Ook is het bij ons voor deze leeftijdsgroep mogelijk om 1,5 meter afstand onderling te houden. Onze instructeurs, begeleiders en personeel houden 1,5 meter afstand tot de ruiters en elkaar.  

 • Wij geven jeugd van 13 t/m18 jaar geen les in disciplines waarbij 1,5 meter afstand niet gegarandeerd kan worden.  
 • Om de 1,5 meter in acht te kunnen houden maken onze instructeurs op basis van de ervaring van de ruiters, de grootte van onze rijbaan en de lesactiviteiten een inschatting van hoeveel ruiters er samen kunnen rijden.  
 • Ouders/verzorgers of toeschouwers hebben geen toegang tot onze locatie. Dit geldt zowel voor, tijdens als na de training van de kinderen.  Echter, mocht ondersteuning bij de sportactiviteit noodzakelijk zijn dan mag er een ouder/verzorger op onze accommodatie aanwezig zijn.
 • Ruiters moeten bij voorkeur zelfstanding poetsen, zadelen, op- en afstappen en aansingelen en mogen alleen geholpen worden indien dit noodzakelijk is, door een persoon uit hetzelfde huishouden. Het op- en afzadelen van paarden en pony’s die niet gestald staan op de betreffende accommodatie vindt plaats buiten bij de trailer.

 Communicatie

 • Op de accommodatie zijn posters opgehangen om de hygiëne- en gedragsregels duidelijk te maken aan de ruiters.
 • Alle ruiters die op onze accommodatie komen om te sporten ontvangen via whats app een bericht met de regels op onze accommodatie. Voor jonge ruiters t/m 12 jaar wordt richting de ouders/verzorgers gecommuniceerd.
 • De hygiëne- en gedragsregels zijn duidelijk zichtbaar op onze website www.manege-gerner.nl
 • Medewerkers worden geïnformeerd via whatts app, dagrooster, en mondeling betreft maatregelen en afspraken. Medewerkers hebben de bevoegdheid mensen aan te spreken die zich niet houden aan de voorschriften. 

 Volwassenen

 • Wij organiseren geen paardensportactiviteiten voor volwassen tot ten minste 19 januari 2021. 

Wedstrijden 

 • Er vinden op onze accommodaties geen georganiseerde evenementen en wedstrijden plaats.

 

Welkom

Zijn paarden voor jou ook een passie? Houd je ook niet van het standaard paardrijden, hoef je niet zo nodig te presteren? Maar wil je wel goed, veilig en netjes kunnen paardrijden? Alles is bij ons te leren!  Ook wedstrijden rijden.
Maar wil je een band opbouwen met je pony of paard, en wil je echt contact met ze? Vind je ook dat een pony of paard je maatje kan zijn? Vind je het niet erg om een hele dag in de stal te zitten, om een troost, steun en toeverlaat te zijn voor een zieke pony? Voel je ook wanneer je pony of paard, vrolijk of verdrietig is, en merk je ook dat hij of zij een keer niet goed in zijn of haar vel zit? En vind je het dan ook niet erg, om het rijden op hem of haar, een keer over te slaan? Vind je met je pony wandelen in het bos, of je pony knuffelen in de stal, of haar een massage geven, net zo leuk als rijden? Mag je paard jouw spiegel zijn, en wil je echt meer over jezelf te weten komen? Luister dan goed naar je paard. Hij of zij zal het je duidelijk maken. En houd je ook zo van de natuur? Dan kan je bij ons je eigen pad bewandelen!

Vrouw rijdt op paard

Paarden,  de kracht van de helende beschaving.

Wil je de dagelijkse gang van zaken van onze manege lezen, klik dan op de knoppen, en je leest het vanzelf..   
Bij de agenda kan je zien wanneer er weer een onderlinge wedstrijd is, of andere activiteiten die gepland staan. Verder vind je van allerlei wetenswaardigheden en persoonlijke story’s onder het kopje nieuws, dus als je zelf een leuk verhaal hebt, mail het me dan misschien zetten we het er wel bij.

Onze paarden

We hebben op dit moment helaas geen overzicht van de paarden online beschikbaar. We zullen eerdaags op onze website en fb pagina alle paarden gaan voorstellen. 

Wat en hoe bij ons!

Wij zijn een bedrijf met een binnen en buiten accommodatie, een gezellige kantine en voor de paarden alles wat maar nodig is.
Veel aandacht, weidegang, sociale contacten, en ruime aandacht voor hun gezondheid.
We organiseren het een en ander, dit is allemaal terug te vinden op de agenda.

Uiteraard kan je bij ons ook terecht met een eigen paard, en kan je bij ons je eigen paard in pensionstalling zetten. Voor meer informatie erover; bel gerust voor een uitleg en evt een afspraak voor een kennismaking.

Wij beschikken o.a. over een binnenbak van 25 x50 m, een buitenbak van 22 x 38 m, en een springweide. Verder is ons bedrijf gelegen aan de bosrand. De klant is bij ons geen Koning, want wij zijn geen Keizer... maar gewoon welkom. 
Welkom zoals hij of zij is.
Wij houden niet zo van stempels, labels, rangen en standen, bij ons is iedereen gelijk, en met wederzijds respect proberen we, dat iedereen zich bij ons thuis kan voelen. 
Zijn er problemen, vragen, suggesties of wat dan ook, schroom niet om het te vragen of mede te delen. 
We zijn bewust dat het leven een grote leerschool is, en het grappigste is; dat we het meeste leren van de kinderen en de paarden. Dus kids! Kom maar op......

Speciaal voor de hele jonge kids van 4 tot 6 jaar oud is het mogelijk om, uiteraard onder begeleiding, een staprondje te maken door het bos. 

Vanaf 6 jaar is elk kind bij ons welkom om te leren ponyrijden. We starten met een lespakket van 5 privelessen. Daarna volgt meestal de groepsles.

We geven ook voltige lessen, kom gerust kijken. Vraag even wanneer het is!

U kunt samen bij ons langskomen, voor een kennismakingsgesprek. Graag even een telefoontje vooraf, zodat we tijd voor u kunnen vrijmaken.

Bent u 21 jaar of ouder, dan valt u ook bij ons onder de groep volwassenen.
Speciaal voor u, hebben we extra informatie.