Overslaan en naar de inhoud gaan

06 - 12 12 57 34

Paardbeleving coaching en training

coaching met en zonder paarden

Paardbeleving coaching en training is een praktijk voor coaching en therapie, voor kind en volwassene, met en zonder paarden.

Mijn hart ligt in Mongolie  Daar ben ik een Mori toi hun Dit betekent paardenmens in het Mongools. 

Mongolie voelt als mijn thuis land. Het land van het alles omvattende niets. Maar ook van het sjamanisme en natuurreligie. Intuiitie en ervaren.

In Mongolië heb ik ervaren wat de ware essentie van het leven is. En nu vanuit het niet weten,  kunnen coachen en begeleiden. 

Dit is wat ik doe, paarden met mensen verbinden en andersom, o.a. met Equine Assisted coaching.

Equine assisted coaching is een coachingsmethodiek ontwikkeld door de Keulseweg, waarbij paarden ingezet worden om jou de gelegenheid te geven ervaringsgericht te leren en te profiteren van de feedback die een paard daarbij kan geven.

De Equine Assisted coach faciliteert het leerproces door steeds te proberen de leerervaring aan te bieden die jou in de gelegenheid stelt te leren wat nodig is.
In dit ervaringsgerichte proces wordt niet alleen een beroep gedaan op het intellect van jou, maar ook op je vaardigheden en het omgaan met alles wat je daarbij ervaart. Tijdens de reflectiemomenten van de coachsessie help ik jou om de ervaring bewust te krijgen en tot inzichten, gevoelens en emoties te komen die tot dan onbewust waren. Je kan vervolgens experimenteren met nieuw gedrag – in contact met het paard – en opnieuw ervaren. Ervaren in plaats van te blijven ‘praten er  over.

Equine assisted coaching is een oplossingsgerichte methode. We richten ons in de sessie niet zozeer op de oorzaken die ten grondslag liggen aan de coachvraag, maar vooral op hoe dat in het hier en nu van invloed is en wat jij daar in de toekomst mee wil. Het uitgangspunt van Equine Assisted coaching is dat jijzelf de oplossing voor jouw coachvragen zélf in je hebt.

Het inzicht van jou in jezelf staat dus centraal, we noemen dat cliëntgericht. De rol van mij is faciliterend en non-directief (zonder een vastgestelde richting op te leggen).
Door de integratie van de diverse technieken, zoals intuïtieve coaching, systemisch werk en voice dialogue kan ik als de coach of therapeut afstemmen op wat nodig is en daarmee het ervaringsgerichte leren van jou verdieping geven.

Equine Assisted coachsessies kenmerken zich door activiteiten die plaatsvinden op de grond, naast het paard.

Deze methode kan zeer breed ingezet worden bij zowel coaching als bij counseling en therapie. Bij individuele coaching van volwassenen en kinderen, team of thema coaching, maar ook bij cliënten met een beperking, stoornis of verstandelijke handicap. De kennis en ervaring van de begeleider (coach of therapeut) bepaalt hierbij de mogelijkheden.

Therapie,

Na een coaching traject kan ik een vervolg traject aan te bieden. Met name werk ik met de helende reis methode van Brandon Bays, en met EMDR.

 

Wie ben ik,

Al zolang ik me kan herinneren ben ik geïnteresseerd in het gedrag van paarden en mensen. Als jong meisje was ik er al door gefascineerd. Ik kletste met de pony’s en wist wat er was. Tegelijkertijd, droomde ik in het gras en was ik vaak in een andere wereld. De wereld van zonder woorden. De wereld van intuitie, verbinding en innerlijk weten.

Jaren geleden ben ik me ook gaan verdiepen in alternatieve geneeswijzen. In het begin om kennis op te doen, om eigen dieren en bekenden te kunnen helpen of adviseren.

Uiteraard wilde ik net als velen, maar wat graag helpen. Door vaak te vallen en weer op te staan, leerde ik dat elke mens verschillend is. Vooral de opleiding die ik nu aan het volgen ben laat me inzien dat pas echt hulp werkend is, als de hulpvraag uit de mens zelf moet komen als hulp gewenst is.

Het is elke keer weer fascinerend om te zien, hoe een lichaam zelf spreekt en duidelijk maakt wat er aan de hand is. Prachtig om te ervaren hoe het zelfgenezend vermogen van een mens of dier in werking treedt. Evt met ondersteuning van homeopathie, kruiden, frequentie druppels en/of allerlei andere beschikbare behandelvormen en therapieën.

Door holistisch te kijken en te werken, kan ik een coaching en/of een behandeling aanbieden om lichaam en geest als geheel beter te kunnen laten functioneren.

Ik heb o.a. onderstaande trainingen in de loop van afgelopen 25 jaren gevolgd en afgerond.

 • EHBO homeopathie,
 • Vakopleiding kruidengeneeskunde,
 • Dorntherapie, 
 • T-Team,
 • Helende massage.
 • Werken met de connectiesensor en lecher antenne bij dierenarts E. Laarakker.  
 • Journey therapie, de helende reis van Brandon Bays. (2010-2011)
 • Rots en water training  
 • Jaartraining siberisch sjamanistisch genezen gegeven door Ahamkara (2018)
 • Master your emotions mongools sjamanisme gegeven door Bulgan (2018-2019)
 • EMDR (2019)
 • Equine assisted coaching met paarden, aan de Keulseweg
 • Psychosociale basiskennis.
 • Trauma sensitief werken
 • Training kind in echtscheiding
 • In 2020 start ik met de kind coach opleiding aan de Keulseweg,  een HBO kind en jeugd toegepaste psychologie basisopleiding, de basisopleiding cref methode en alles wat daarop volgt..

Alles tezamen geeft mij dit de mogelijkheid om een gepaste behandeling / coaching aan te kunnen bieden. Uiteraard is het bij problemen en klachten eerst noodzakelijk om een bezoek te brengen aan een arts.

Voor een afspraak of behandeling, informatie en tarieven kunt U contact met me opnemen.

Met vriendelijke groet;


Ineke Roetert
Wagteveldweg 3a
7722 SG Dalfsen  tel.  06-12125734